LTU blir Europauniversitet – kvaliteten ska stärkas

Publicerad
Luleå tekniska universitet (LTU) är ett av fem nya lärosäten i Sverige som blir Europauniversitet. Satsningen ska bland annat stärka konkurrenskraften och ge personer vid skolan nya möjligheter till utbyten.

EU-kommissionen har beviljat fem svenska universitet och högskolor medel inom EU:s satsning på Europauniversitet. LTU är ett av dem.

Satsningen ingår i ett av EU:s program och ska bland annat stärka den europeiska högre utbildningens konkurrenskraft. Men även ge till exempel studenter, lärare och forskare nya möjligheter till utbyten.

– Det är glädjande att totalt elva svenska lärosäten nu räknas som Europauniversitet, säger Karin Röding, general­direktör för UHR, Universitets- och högskolerådet i ett pressmeddelande.

Förutom LTU räknas nu även Chalmers tekniska högskola, Karolinska institutet, Linnéuniversitetet och Uppsala universitet som Europauniversitet.

– Denna prestigesatsning innebär att både studenter och anställda får nya möjligheter att arbeta med internationalisering och utbyten samtidigt som kvaliteten i den högre utbildningen stärks.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer