LTU gör miljonförlust

Uppdaterad
Publicerad

Luleå tekniska universitet gör en förlust på 49 miljoner kronor för 2016. – Helt enligt plan, säger rektor Johan Sterte till den fackliga medlemstidningen Universitetsläraren. 

Tidningen Universitetsläraren har gått igenom 23 av Sveriges statliga universitet och högskolors årsredovisningar för 2016 och undersökt vilka lärosäten som har bäst och sämst utfall i förhållande till intäkter. 

Luleå tekniska universitet gör en förlust på 49 miljoner kronor. Något som rektor Johan Sterte förklarar som ett planerat underskott. 

– Det ekonomiska resultatet för året blev negativt, helt enligt plan, främst på grund av satsningar på investeringar i infrastruktur och genom en medvetet något överdimensionerad utbildning, säger LTU:s rektor Johan Sterte till Universitetsläraren. 

Bäst resultat gör Lunds universitet med ett plus på 120 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.