Chioma NNamaka, forward Luleå Basket. Foto: SVT

Luleåstjärnan inför första SM-finalen: ”Vi har ett stort hjärta”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon spelar Luleå Basket den första finalmatchen hemma mot Udominate. Och som vanligt hoppas laget på publiken som en sjätte spelare.

Luleå Basket hoppas att publiken ska vara med och lyfta laget till en seger när norrbottningarna inleder SM-finalspelet hemma i Luleå Energi Arena.

– Jag vill bara att de ska komma hit och heja så mycket som möjligt, säger forwarden Chioma Nnamaka.

Efter förra guldet sade lagkaptenen Anna Barthold att Luleå Basket hade det största hjärtat, och att stora hjärtan vinner.

Hur är det med hjärtat i år?

– Jag tycker vi har jättestort hjärta, och som hon sa – det spelar stor roll. Vi har ett stort hjärta, det blir en tuff match och vi får se vad som händer, säger  Chioma Nnamaka.

David Visscher, tränare Luleå Basket. Foto: SVT

Matchen i matchen

David Visscher, som coachade laget till guld förra säsongen, tror att guardspelet kan bli en avgörande faktor mot Udominate. Det blir en match i matchen mellan de två lagens nyckelspelare.

– Jag tror att mycket i den här serien kommer att handla om Udominates duktiga guards Tiffany Brown och Brianna Kiesel mot våra Adrienne Motely och Jessica Thomas, säger tränare David Visscher.

Han fortsätter:

– Jag menar inte att de helt och hållet ska avgöra det här, för vi har många andra duktiga spelare också, men båda guarderna skapar väldigt mycket för våra anfall och vice versa.  Så jag tror att det kommer att bli väldigt intressant att följa.

Luleåcoachen tror att det kan bli en hel del spel fram och tillbaka.

– Jag gissar att det kommer att svänga. Ibland kommer våra tjejer ha övertaget och ibland deras, men just det ”spelet i spelet” kommer att bli intressant, säger Visscher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.