Luleå Baskets lagkapten Anna Barthold. Foto: Bildbyrån

Luleå Baskets glädjebesked: Barthold stannar

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Luleå Baskets lagkapten Anna Barthold lämnat sitt framtidsbesked – hon har nämligen skrivit på för ytterligare en säsong med den svenska mästaren.

För en och en halv vecka sedan berättade Luleås klubbdirektör Christer Selin för SVT att stjärnspelarens framtidsbesked skulle komma inom två veckor. Idag blev det officiellt att Anna Barthold förslänger sitt kontrakt med klubben och spelar basket minst ett år till

– Det var med stor glädje jag tog emot nyheten att Anna Barthold är klar för en säsong till med Luleå Basket. Anna har haft jättestor betydelse för klubbens framgångar och förra säsongen var kanske en av hennes bästa, säger David Visscher i ett pressmeddelande.

Under förra säsongen imponerade Barthold med sin statistik då hon snittade 17,3 poäng, 7,6 returer och 2,3 assist per match och blev dessutom utsedd till ”Årets forward 2018” i Svenska Basketligan Dam.

– Det känns inspirerande och kul att skriva på för Luleå Basket. Det har funnits andra erbjudanden och tankar om framtiden så jag har funderat en hel del. Min tid som lagkapten har varit fem fantastiska guldår och jag är beredd att föra den här framgångsrika basketkulturen vidare. Jag är otroligt tacksam och glad att få spela i Luleå inför alla fantastiska fans, säger Anna Barthold.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.