SHL-matchen mellan Skellefteå och Luleå som spelades inför tomma läktare. Foto: Bildbyrån

Luleå hockey korttidspermitterar sin personal

Uppdaterad
Publicerad

Runt 60 medarbetare på Luleå hockey kommer att korttidspermitteras från och med första april på grund av coronakrisen. Detta gäller alla fast anställda, spelare och ledare.

Eftersom att hockeysäsongen 2019/2020 fick ett abrupt slut för föreningen har Luleå hockey jobbat med handlingsplaner för att hantera de ekonomiska utmaningarna, skriver klubben i ett pressmeddelande. På kort sikt har Luleå hockey koll på effekterna efter pandemin och enligt föreningen kommer man att göra en betydande men hanterbar förlust.

10 miljoner i minskade intäkter

De aktiviteter som finns inplanerade för nästa säsong rådet det dock mer osäkerhet kring, och man räknar med att intäkterna kommer att minska med minst 10 miljoner kronor kommande säsong. Ett steg i ledet för att uppnå sänkta kostnader är att korttidspermittera alla fast anställda, spelare och ledare från första april, skriver föreningen. Man vill också undvika uppsägningar säkra Luleå hockeys överlevnad som eliförening.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet