Tanken på slutspel i Skellefteå lockar inte Fredrik Glader, tränare för Luleå Hockey/MSSK. Foto: TT Nyhetsbyrån

Luleå Hockey/MSSK kan få spela SM-final i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Slutspelet i SDHL nästa år kan komma att spelas i Skellefteå.

– Inte för att vi har någoting emot Skellefteå...men vi kommer att missa publikstödet om vi tar oss vidare till final och får spela om guldet, säger Fredrik Glader, tränare för Luleå Hockey/MSSK.

Bakgrunden är att SDHL-slutspelet nästa år kan komma att ingå i SM-veckan 2018 då mästerskapen ska avgöras just i Skellefteå.

– När vi vann SM-guldet mot Linköping hade vi ett jättestort publikstöd på hemmaplan och jag är inte säker på att vi hade vunnit utan det stödet i ryggen, säger Fredrik Glader.

”Inte långt till Skellefteå”

– Det kan inte vara så långt för publiken i Luleå att åka till Skellefteå och titta på matchen. Dessutom skulle det vara positivt för damhockeyn med den uppmärksamhet det blir under en SM-vecka, säger Ulf Nilsson, projektledare på SVT Sport.

Fredrik Glader är lite mer tveksam till upplägget.

– Fråga Luleå Basket om dom skulle ha lust att spela slutspelsmatch om guldet i Skellefteå istället för Luleå...., säger han lite retoriskt.

Inte avgjort

SM-veckan avgörs både sommar som vinter. SVT sänder arrangemanget och arrangörer är Riksidrottsförbundet tillsammans med de olika idrottsförbunden som ingår i tävlingarna. Om slutspelet i SDHL kommer att avgöras i i Skellefteå är ännu inte helt klart.

– Det pågår diskussioner men om det verkligen blir så vet vi inte än, säger Ulf Nilsson, projektledare på SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.