För Luleå Hockey började slutspelet snöpligt. I morgon väntar returen i Gävle. – Vinner vi där nere så är det vi som har hemmaplansfördel igen, säger Johan Harju.

Luleå Hockey: Nu gäller rätt taktik inför slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

För Luleå Hockeys herrar inleddes slutspelet i går kväll med förlust i första åttondelsfinalen. För damerna blir det kvartsfinal direkt med början i morgon. Motståndare i båda fallen är Brynäs.

För herrarna började slutspelet snöpligt när Brynäs gjorde segermålet med bara 28 sekunder kvar. Nu måste man vinna returen i Gävle i morgon för att få till en tredje och avgörande match.

Slipar på taktiken

– Vi vet vad som gäller, säger gårdagens tvåmålsskytt Johan Harju. Vinner vi där nere så är det vi som har hemmaplansfördel igen.

Enligt huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund måste markeringen framför eget mål bli bättre. Alla tre baklängesmålen kom till efter att en brynäsare fått stå oattackerad framför luleås mål.

– Vi har en del vi måste rätta till och det här är en av dom sakerna.

Damernas kvartsfinal

För damerna blir det kvartsfinal i morgon, också mot Brynäs i Gävle. Den matchen spelas redan klockan 14 för att hinna bli färdig innan det är dags för herrarna. Retur på lördag och eventuell tredje match på söndag, båda hemma.

Vi frågar stjärnbacken Jenni Hiirikoski om hon är revanschsugen efter fjolåret då laget också var guldfavoriter men åkte ur i semifinal.

– Vi har fått flera nya spelare och är nog ännu bättre nu men visst handlar det om revansch, säger hon.

Riktiga favoriter

I motsats till herrarna är damerna skyhöga favoriter, inte bara i kvartsfinalen utan också i hela mästerskapet. Inte minst sen kanadensiskorna Jennifer Wakefield och Meagan Mikkelson anslöt efter OS.

– Vi siktar på att ta tillbaka mästartiteln. Det är inget att hymla om, säger tränaren Fredrik Glader.

Första hindret på vägen mot guldet är alltså Brynäs i kvartsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.