AIK-jubel efter att Robin Kovacs gjort mål i den hockeyallsvenska finalen på Hovet i mars 2016. Foto: Janerik Henriksson, TT

Luleå hockey värvar ny forward

Uppdaterad
Publicerad

Forwarden Robin Kovacs, 20, har skrivit på för Luleå hockey, meddelar klubben på lördagen.

Luleå Hockey har skrivit kontrakt med 20-årige forwarden Robin Kovacs för denna och nästa säsong. Han har gjort två säsonger med AIK i Hockeyallsvenskan och nu senast spelat i New York Rangers farmarlag Hartford.

– Det ska bli otroligt roligt att få spela i SHL med Luleå Hockey de närmsta två säsongerna. Jag känner att jag kommer få möjligheten att fokusera 100 procent på hockeyn och komma tillbaka på den nivå som jag vet att jag kan spela på, säger Robin Kovacs på klubbens hemsida.

Redan på söndag ansluter han till laget och kan spela i den kommande matchen mot Rögle på torsdag.

General manager Stefan Nilsson beskriver Kovacs som en kvick och kreativ spelare med ett bra skott.

– Vi letade inte aktivt efter någon ytterligare spelare men när möjligheten uppstod för oss att kunna skriva kontrakt med en så pass bra och lovande framtidsspelare som Kovacs så var det inte så mycket att fundera på för oss, säger han på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.