Foto: Bildbyrån

Luleå Hockey: ”Vi måste hålla koll på känslorna”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey har varit uträknade mot Brynäs, men vänt och vunnit och nu avgörs det på hemmaplan. ”Det är fördel för oss på det sättet”, säger tränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

Brynäs avgjorde den första matchen i Coop arena när det återstod 28 sekunder. Men Luleå Hockey vände ett 0-1-underläge i Gävle till 2-1 och nu är det hemmaplansfördel igen.

”Fördel oss”

–Vi har haft den där pressen på oss och vunnit, det har inte Brynäs gjort. Det är fördel oss på det viset. Nu gäller det att omvandla det här trycket som blir på läktarna till att spela avslappnat, men ändå koncentrerat. Det är viktigt att vi följer vår matchplan., säger huvudtränaren Thomas ”Bulan” Berglund.

AVGÖRANDE ÅTTONDEL FÖR LULEÅ

Forwarden Einar Emanuelsson tycker att det ska bli kul att spela en vinna-eller-försvinna-match inför en nästan fullsatt arena.

–Den som vill vinna mest och är beredd att göra det hårda jobbet, täcka skott och stå upp för laget, kommer att ta hem det här. Jag tror att vi vinner, säger han.

”Håll koll på känslorna”

Backen Joonas Jalvanti känner sig redo för årets hittills viktigaste match och en riktig hockeybatalj.

–Det blir säsongens viktigaste match. Vi måste fortsätta spela som ett lag så kommer resultaten. Det är viktigt med ett bra försvar och förhoppningsvis kan vi göra fler mål än i de tidigare matcherna.

Forwarden Per Ledin tror att det blir stentufft på isen.

–Det är sådana här matcher man vill spela och det är viktigt att man håller koll på sina känslor. .Allting står på spel och varje byte är viktigt. Då pratar jag om att ta och ge smällar, blocker skott, driva på mål och tvinga det andra laget att göra misstag, säger han.

Under fredagens förmiddagsträning fanns både backen Nils Lundkvist och centern Niklas Olausson med på isen och allt tyder på att de kommer att spela den tredje åttondelsfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

AVGÖRANDE ÅTTONDEL FÖR LULEÅ

Mer i ämnet