Stjärnbacken Nils Lundkvist blir kvar i Luleå Hockeyden här säsongen. Foto: SVT

Luleå Hockeys backstjärna blir kvar i laget

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockeys landslagsmeriterade storback Nils Lundkvist blir kvar minst en säsong till.

-Jag ser fram emot att utmana om SM-guldet, säger han.

Det är Luleå Hockey som gått ut med ett pressmeddelande om stjärnbacken som nu valt att lägga NHL-spelet med New York Rangers på is i åtminstone  en säsong.

Och hockeyföreningen får nu tillbaka en back som spelade drygt 20 minuter i snitt varje match och som slog nytt rekord för juniobackar med elva mål och 20 assist på 45 matcher.

”Helt fantastiskt”

Luleå Hockey ser det som ett mycket positivt besked att Nils Lundkvist skrivit på ett nytt kontrakt.

– Det är klart att det känns helt fantastiskt. Under våren har han varit en av SHL:s bästa backar och det blir kul att följa hans utveckling i våra färger under kommande säsong, säger vice general manager Ulf Engman

Nils Lundkvist säger att han tillsammans med sina agenter kommit fram till att det är bäst om han spelar ännu en säsong i Luleå Hockey fär att samla på sig erfarenhet innan han åker över till NHL.

– Jag ser fram emot att vara en del av Sveriges bästa hockeylag igen och att återigen utmana om SM-guldet. Vi har nästan samma lag som tidigare och vi ska fortsätta bygga vidare på det vi redan gjort bra, säger Nils Lundkvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.