Jenny Nilsson, personalchef vid Luleå kommun, tycker det är bra att anställda kan jobba hemifrån även efter pandemin. Foto: Ulrika Wänkkkö/SVT

Luleå kommun säger ja till distansarbete även efter pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Luleå kommun har beslutat att anställda kan få fortsätta jobba hemifrån en del av sin arbetstid även efter pandemin.

Nu när rekommendationen om hemarbete lyfts kommer det fortfarande att vara möjligt för anställda i Luleå kommun att arbeta en del av sin tid från hemmet. Det är innehållet i ett beslut som kommunen fattat.

– Det här är ett viktigt steg för att Luleå kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden, säger kommunens personalchef Jenny Nilsson.

Kan få jobba halvtid från hemmet

Under pandemin har en del av Luleås kommuns anställda arbetat nästan helt och hållet från det egna hemmet samtidigt som en stor andel anställda har arbetsuppgifter som omöjliggör distansarbete.

Det blir chefen för varje avdelning på kommunen som beslutar vem som ska få arbeta hemifrån. Den arbetstid som tillbringas i hemmet får inte vara mer än 50 procent av den totala arbetstiden.

Här mer om beslutet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.