Hör Luleåbon Johan: ”Kostar lika mycket som en biljett till New York”

Publicerad

Upp till femton dagliga avgångar från Luleå Airport och nästan 3 000 passagerare drabbas av den nya SAS-strejken.
Men Luleåbon Johan Håkansson lyckades boka en ny biljett med Norwegian.

Det var vid midnatt, natten till fredag som pilotstrejken bröt ut och bara för Luleå airport innebär det att tretton till femton avgångar med SAS ställs in varje dag.

Flygstationschefen Ann-Christin Viklund lider med passagerarna.

– Det här är jättetråkigt och det är många som drabbas. Vi finns här för att informera och hjälpa passagerarna, säger hon.

Dubbelt så dyrt

Luleåbon Johan Håkansson skulle flyga till Stockholm och sedan vidare till Västerås.

– Så fort jag fick reda på att det skulle bli en SAS-strejk så skyndade jag mig och bokade om med Norwegian och det lyckades, men billigt blev det inte. Det var svindyra biljetter, men jag tar mig ner i alla fall..

Menar du att flygbolaget utnyttjar strejken?

– Ja, det tror jag eller om det är så att de bara märker att det är ett ökat tryck, men hips-vips så kostade en enkel biljett till Stockholm 3.000 kronor och det är vad man tar sig till New York på under bra förhållanden, säger Johan Håkansson.

”Naturligt att priserna justeras”

Norwegians ledning tycker inte att prishöjningen är speciellt konstig.

– Priserna regleras som vanligt efter utbud och efterfrågan. Vi upplever nu en extraordinär ökning och då är det helt naturligt att priserna justeras, säger Lasse Sandaker Nielsen, införmationschef på Norwegian till E24.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer