Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Luleås folkligaste konstutställning är tillbaka

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Konst i det Gröna tillbaka i Luleå.

– Det brukar vara en riktig folkfest och i år tror vi att vi kan slå publikrekordet på tvåtusen deltagare under de två dagarna, säger Kent Ögren, ordförande i Luleå Konstförening.

Hundratalet utställare kommer att finnas på plats ute Gültzauudden på lördag och söndag och flera står på väntelistan och hoppas att det ska bli en utställningsplats ledig.

– Det är fantastiskt att se hur stort intresse det är bland utställare att delta i Konst i Det Gröna. Konstnärerna är unga, gamla, proffs och amatörer som vill visa upp sin konst, säger Kent Ögren.

Lång tradition

Tidigare år har det varit drygt tusentalet besökare på Konst i Det Gröna men efter det långa uppehållet så tror Kent Ögren på många fler besökare.

– Efter pandemin längtar människor mer än någonsin efter att få mötas och uppleva saker och Konst i Det Gröna är en riktig folkfest, säger Kent Ögren.

En av utställarna är Anita Lundgren som i år visar sina små tavlor med klarlack och ekramar.

Hör Anita Lundgren berätta om sina tavlor i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.