BC Luleås Denzel Andersson har blivit uttagen till landslaget. Foto: SVT

Luleåspelare med i VM-kvaltruppen

Uppdaterad
Publicerad

BC Luleås Denzel Andersson har fått en plats i den svenska VM-kvaltruppen.

Det svenska herrlandslaget i basket har bantat ner sin VM-kvaltrupp efter att spelarna Melwin Pantzar och Valter Lindström fått lämna landslaget.

Kvar i truppen finns BC Luleå-forwarden Denzel Andersson, vilket innebär att han nu är en del av den officiell svenska VM-kvaltruppen. 14 spelare är kvar i truppen, men det är bara 12 stycken som får byta om för att spela match.

– Vi fick veta att två stycken blev cuttade nästan direkt efter sista träningen innan midsommaruppehållet. Det känns bra att vara kvar men det är fortfarande inte säkert om man ska spela eller inte. Det är bara att träna några dagar till så får vi se, säger Denzel Andersson till BC Luleås webbsajt.

Den 28 juni spelar Sverige mot Lettland. Om några dagar får Andersson reda på om han får byta om och göra landslagsdebut eller om han får vänta på den möjligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.