Lulebo säljer ut 3000 lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

Utförsäljningen hör samman med att  kommunala bostadsbolaget Lulebo idag får ett nytt ägardirektiv från moderbolaget i Luleå kommunföretag AB

Uppdraget är att 2500 – 3000 lägenheter skall säljas.

Idag råder bostadsbrist i Luleå och för att kommunen skall fortsätta att växa behövs fler bostäder och fler aktörer som bygger och utvecklar Luleå.

Lulebo idag cirka 70 procent av hyresbeståndet i kommunen och tanken är att minska till ned till mellan 45 till 55 procent. Förutom lägenheter vill man också sälja ut kommunala fastigheter.

Pengarna som man får in av försäljningen ska gå till att bygga nytt.

-Vi behöver bygga fler bostäder och för att kunna göra det måste vi få fler aktörer, säger kommunalrådet Niklas Nordström (S).

Han säger att det är svårt att få bostadsföretag att bygga i norr och att inget bolag vill bygga nytt om det inte också får köpa delar av hyresbeståndet som finns i kommunen idag.

Vilka bostadsområden som skall sälljas ut vill ingen från kommunledningen svara på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Lulebo säljer ut lägenheter

Mer i ämnet