De inblandade i Lulebohärvan har nu omhäktats misstänkta för fler grova ekonomiska oegentligheter. Foto: SVT Nyhetsgrafik

Lulebohärvan: De häktade misstänkta för fler brott

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen omhäktades den tidigare chefen vid Lulebo och den 42-årige företagaren misstänkta för grova ekonomiska oegentligheter. De misstänkta gärningarna har blivit fler under utredningens gång.

Den före detta chefen, som tidigare suttit häktad för sju falla av grov trolöshet mot huvudman, är nu misstänkt för tio gärningar. Företagaren, som anställdes av bostadsbolaget två veckor innan skandalen blev offentlig, är nu misstänkt för totalt tio fall av medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, tidigare rörde det sig om sju åtalspunkter.

Åtal ska vara väckt senast den 3 juni.

Miljonsvindel på Lulebo

Stora belopp

Det var den 22 april som det blev känt att det kommunala bostadsföretaget Lulebo polisanmält en chef för att bland annat ha attesterat luftfakturor under minst två års tid. Det handlar om belopp på minst sex miljoner kronor, enligt uppgifter till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonsvindel på Lulebo

Mer i ämnet