Männen som suttit häktade misstänkta för grov trolöshet mot huvudmannen Lulebo har båda två släppts – men misstankarna mot dem har stärkts. Foto: SVT

Lulebohärvan: De två häktade är släppta på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som suttit häktade misstänkta för grov trolöshet mot huvudman och medhjälp till grov trolöshet mot huvudman riktat mot det kommunala bostadsbolaget Lulebo AB har försatts på fri fot.

– Förundersökningen pågår alltjämt och misstankarna mot de två personerna har stärkts, säger kammaråklagarna Henrik Wallin och Rickard Finnberg i ett pressmeddelande.

De fortsätter:

– Anledningen till beslutet att försätta de misstänkta på fri fot är att förundersökningen gått in i ett skede där utredningen nu kan bedrivas med de misstänkta på fri fot. Utredningen pågår i oförminskad takt och en stor mängd utredningsåtgärder kvarstår, säger kammaråklagarna Henrik Wallin och Rickard Finnberg.

Åklagarna uttalar sig i ett pressmeddelande och uppger att de i nuläget inte är tillgängliga för media för ytterligare kommentarer.

Bakgrund

Det var i april som Lulebo väckte misstanke om förekomsten av ekonomiska oegentligheter inom bolaget. En före detta chef inom bostadsbolaget häktades misstänkt för grov trolöshet mot huvudman först och sedan häktades även  den 42-årig företagaren som misstänkts för medhjälp till grov trolöshet mot huvudman – Lulebo.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Miljonsvindel på Lulebo

Mer i ämnet