Alexander Majorov gör sig redo för att tävla i VM. Foto: SVT

Majorov laddar upp för VM

Publicerad

Det blev ingen OS-biljett för Alexander Majorov – men inom kort väntar VM i Milano med start 19 mars.

Det var full fart på konståkaren Alexander Majorov i ishallen i Luleå på måndagsmorgonen. Men innan VM i Milano väntar en förtävling i Lissabon.

– Jag har haft en lucka utan tävlingar på fem veckor och det är en långt tid utan tävlingar så jag kör en uppvärmningstävling i Lissabon och sedan kör jag VM.

”Det känns bra”

Och efter att han haft en formsvacka så siktar han nu på att nå toppform till VM i Milano den 19-25 mars.

– Det känns bara bra och formen väntar på att toppas och peakas just när jag är i Milano. Den är inte där ännu men den är på gång dit.

Kan du tippa vilken placering du kan tänkas hamna på i Milano?

– Det är så svårt att säga. Ibland kan de bästa göra sämre i från sig och jag bättre. Men min placering är mellan tionde och 14:e plats men det kan gå bättre och det kan gå sämre. Men det är sport så man vet aldrig vad som händer.

Tacksam för allt stöd

Och trots att han inte fick var med på OS är han tacksam för allt stöd han fått från allmänheten som tyckte han borde fått vara med.

– Mesta stödet är från online, men det är ändå många som skrivit till mig och stöttat mig i prestation och som idrottare så det känns jättebra. Men jag har aldrig vetat att det är så många som hejar på mig när jag är på internationella tävlingar. Det är oftast de större nationerna som får lite mer stöd, men nu har jag märkt att det är jättemånga som hejar på mig och på Sverige så det är fantastiskt kul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.