Mamman i rätten: Pappan på gränsen till sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Reza dödades med 99 knivstick på en buss i Kiruna 15 juli 2020, motivet är enligt åklagaren svartsjuka och heder. I dag hördes ex-frun och mamman till de åtalade i rätten där hon pekade ut pappan som extremt svartsjuk.

Under dag sex av rättegången mot pappan och hans två söner, 15 och 17 år gamla, hördes den tidigare hustrun och mamman till sönerna. Bakgrunden till mordet på Reza är enligt åklagaren pappans övertygelse om att hans fru varit otrogen, något som förnekas av hustrun.

”Hjärntvättat” sönerna

15-åringen hävdar att det är han som dödat Reza, åklagaren menar att även pappan haft kniv. Mamman har beskrivit pappan som extremt svartsjuk och galen och var i rätten övertygad om att det är han som ”hjärntvättat”  sönerna.

Bussmordet i Kiruna

”Istället  för att han uppfostra dem på ett bra sätt så har han lärt dem att döda folk”, berättar mamman i förhör.

Mannen nekar till att han ”hjärntvättat” barnen och menar att han varit ledsen över skilsmässan, vilket du hör hans advokat berätta i klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussmordet i Kiruna

Mer i ämnet