Efter ett våldsamt bråk i Piteå med flera personer inblandade har en man anhållits misstänkt för dråpförsök. Polisen fortsätter utredningsarbetet och brottsplatsen är avspärrad. Bilden är en genrebild. Foto: TT

Man anhållen för dråpförsök

Uppdaterad
Publicerad

Efter lördagsnattens våldsamma bråk i en lägenhet i centrala Piteå har en man anhållits misstänkt för dråpförsök. Flera personer fördes till sjukhus efter händelsen och en av dem behöver fortsatt vård.

Det var under natten mot lördagen som flera polispatruller larmades till en lägenhet. Ett flertal personer var inblandade i ett bråk och flera personer behövde sjukhusvård.

Tre personer greps för misshandel  och två av dem är nu frisläppta. Den tredje mannen har anhållits av åklagare misstänkt för försök till dråp.

Bråk i Piteå – flera inblandade

Brottsplatsen är fortsatt avspärrad

I ärendet förekommer både anmälningar och motanmälningar mellan inblandade parter.  Polisen har under dagen gjort flera utredningsåtgärder men mycket utredningsarbete återstår så brottsplatsen är fortsatt avspärrad.

– Det kommer att hållas fortsatta förhör med vittnen och inblandade personer och därför vill polisen inte lämna ytterligare detaljer i det här skedet, säger Peder Jonsson, polisens kommunikatör.

Mannen som vårdas på sjukhuset har inte livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråk i Piteå – flera inblandade

Mer i ämnet