Man anhållen – hotade anhöriga till livet

Publicerad

Polisen grep på torsdagskvällen en man misstänkt för olaga hot mot närstående och vapenbrott. Mannen är nu anhållen.

Det var under gårdagskvällen som polisen fick i nanmälningar om olaga hot i Luleå. Mannen, som är känd av polisen, ska ha hotat närstående och tidigare närstående till livet.

Något senare under kvällen så blev en polispatrull omkörd av en bil i alldeles för hög fart på riksväg 97 mellan Luleå och Boden. Polispatrullen följde efter för att försöka få stopp på fordonet. Efter några minuter anträffades fordonet vid avfarten till en tätort nära Boden.

Försökte gömma sig

Patrullen kunde spåra den misstänkte mannen till en fastighet där han tagit sig in utan att ha någon koppling till de boende i huset.

Enligt polisen greps mannen odramatiskt. Något hot eller våld drabbade aldrig de personer som befann sig i den aktuella fastigheten dit mannen tagit sig in. Däremot finns en av polisen upprättad anmälan om hemfridbrott nedtecknad, kopplad till den fastighet där den misstänkte tagit sig in.

Olaga hot och vapenbrott

Det visade sig att den fortkörande mannen var samma person som tidigare under kvällen ska ha uttalat hot mot närstående.

I samband med gripandet hittade polisen ett misstänkt vapen samt andra tillhyggen. Mannen är nu anhållen misstänkt för olaga hot och vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.