En man i 35-årsåldern åtalas för apoteksrånet på Storheden i Luleå. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Man tvingade till sig narkotikaklassade mediciner – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern tvingade till sig narkotikaklassade mediciner på ett apotek i Luleå – åtalas för rån och två andra brott.

Det var på kvällen den 23 april som en man tvingade till sig narkotikaklassade preparat på ett apotek inne i en matvarubutik på Storheden i Luleå. En man i 35-årsåldern häktades senare misstänkt för rånet – och nu har åtalet kommit.

”Uttala förtäckta hot om våld”

Mannen är misstänkt för rån och narkotikabrott efter att ha tvingat apotekspersonalen att överlämna narkotikaklassade mediciner.

”Han gjorde det genom att uttala förtäckta hot om våld eller dödande av innebörden att han hade ett vapen och inte tänkte lämna butiken utan medicinerna”, står det i stämningsanökan.

Stal juice och renkött i butik

Mannen är även misstänkt för stöld efter att ha olovligen tagit juice och renkött från en annan butik samma dag i Luleå. Värdet på de varorna ska ha varit 1 493 kronor.

I förhör erkänner mannen stöld och vidgår händelseförloppet gällande rån samt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.