Detaljplanebråket i Kiruna kan sluta med uppsägningar. Foto: SVT

Man föll genom gallerdurk på LKAB:s gruvområde

Uppdaterad
Publicerad

I söndags föll en man genom en gallerdurk inne på LKAB:s gruvområde i Kiruna, rapporterar NSD. Enligt bolaget ska mannen ha fått ett benbrott.

Olyckan inträffade klockan 14.35 på söndagseftermiddagen när en gallerdunk lyftes bort att kunna genomföra ett underhållsarbete.

– Det var en entreprenör som höll på att jobba och då hade de flyttat på en gallerdurk för att kunna genomföra lyft av material upp till arbetet. Enligt de uppgifter som jag har fått så följde dem rutinerna när man gör så, att man spärrar av så att inte någon ska råka trilla ner. Men ändå så har en kille trillat ner, säger Anders Lindberg, kommunikationschef på LKAB till NSD.

Enligt tidningen ska mannen ha fallit tre till fyra meter. En ambulans kallades till platsen och LKAB säger att vårdpersonalen misstänkte benbrott. Bolaget kommer nu att utreda olyckan och undersöka hur olyckan kunde inträffa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.