Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagaren Lindha Strömberg anser att den häktade mannen gjort sig skyldig till mordförsök när han högg en person i halsen. Foto: Filip Hannu/SVT

Man i Piteå häktad för mordförsök – högg person i halsen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern häktas för försök till mord i Piteå. Enligt åklagaren ska han ha huggit en person i halsen i samband med omsorgsverksamhet.

Det var i onsdags, 5 oktober, som polisen larmades om brottet i ett industriområde i Piteå. På platsen hittade ambulanspersonal en person med knivskador i halsen och den nu häktade mannen greps.

Mannen begärdes under fredag häktad av åklagare Lindha Strömberg som är nöjd över att tingsrätten valde just rubriceringen försök till mord.

– Jag tycker att när man använder ett livsfarligt föremål mot vitala delar av en person så borde det vara försök till mord. De flesta förstår att om du hugger eller skär någon i halsen finns det en risk att de dör. Fler sådana här gärningar borde rubriceras som försök till mord, säger åklagare Lindha Strömberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.