Man hittad död i lägenhet i Haparanda – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern hittades död i en lägenhet i Haparanda under onsdagen. Polisen kan inte utesluta brott och utreder händelsen som mord.

Det var på onsdagseftermiddagen som en man påträffades död i en lägenhet i centrala Haparanda. Enligt polisen gjorde vissa omständigheter på plats att man inte kunde utesluta att ett brott låg bakom och man har därför inlett en förundersökning om mord.

Under onsdagskvällen var kriminaltekniker på plats i den aktuella bostaden och enligt polisen kommer utredningsarbetet fortsätta på torsdagen.

– Det handlar om ytterligare tekniska undersökningar och man kommer även att hålla förhör, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Ingen misstänkt i nuläget

I nuläget finns ingen misstänkt och anhöriga är underrättade. Polisen säger att det fortfarande är tidigt i förundersökningen och man jobbar brett och förutsättningslöst.

– Initiala utredningsåtgärder pågår med bland annat förhör och dörrknackning, säger Per-Anders Heikkilä, grova brott, till SVT.

Avvaktar rättsmedicinskt utlåtande

Ytterligare tekniska undersökningar på brottsplatsen kommer att utföras. På fredagen uppdaterar polisen lägesbilden.

– Utredningen av ärendet fortsätter. Vi avvaktar det rättsmedicinska utlåtandet som väntas komma under nästa vecka, säger Per-Anders Heikkilä, chef för avdelningen grova brott.

I övrigt har polisen ingen ny information att lämna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.