Man knivskuren i Jokkmokk

Man knivskuren i Jokkmokk – två anhållna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, anhölls natten mot tisdag misstänkta för att ha varit inblandade i ett mordförsök i Jokkmokk. Detta efter att en 30-årig man knivskurits under måndagskvällen. Skadeläget är fortfarande oklart, enligt polisen.

Det var vid klockan 20.30 på måndagen som polisen larmades till Jokkmokk hälsocentral efter att en man i 30-årsåldern kommit till mottagningen med knivskador, skriver polisen på sin hemsida.

Senare under kvällen och natten greps, och sedemera även anhölls, en man och en kvinna som nu misstänks för att ha försökt döda mannen. Den 23-åriga kvinnan misstänks för mordförsök, och den 29-årige mannen för medhjälp, uppger polisen region nord.

De båda misstänka greps inne i en lägenhet i centrala Jokkmokk. Platsen spärrades av under natten för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.