Foto: TT/arkiv

Två husägare utsatta för villainbrott

Uppdaterad
Publicerad

Polispådrag i Råneå och misstänkt misshandel i Arjeplog – så var natten i Norrbottens län enligt polisens händelserapporter.

Klockan 00:40 kom det första larmet in. En person på Porsön i Luleå blev då omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Personen togs med till polisstationen för tillnyktring.

Strax efter klockan halv två får två män, misstänkta för att vara påverkade av narkotika, följa med polisen för provtagning. Olika anmälningar upprättas men det är oklart exakt vilka rubriceringar polisen satt.

Misshandel i Arjeplog

Kort därefter åker en polispatrull ut till en misstänkt misshandel i Arjeplog. Enligt polisen är det en man som har misshandlat en kvinna som han har en relation med. Polisen håller förhör och upprättar en anmälan om misshandel.

I Luleå och Kalix omhändertas två personer med stöd av LOB. Båda förs till vardera station för tillnyktring.

Inbrott i två villor

En större polisinsats pågick även i Råneå under lördagskvällen med civilpoliser och hundpatruller efter att två husägare anmält att de haft inbrott.

De boende kom hem strax efter att tjuven eller tjuvarna lämnat husen och i ett fall skrämde man även iväg gärningsmännen. Ingen person är ännu gripen, men utredningen fortsätter under dagen.

Polisen ska även ha genomfört en brottsplatsundersökning och funnit en del av stöldgodset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.