Arkivbild. Foto: Henrik Skolt/TT

Man rånad i Boden

Uppdaterad
Publicerad

En man i Boden blev under torsdagskvällen rånad på sin bil utanför en matvarubutik. En man i 25-årsåldern är gripen och misstänkt för rån.

Klockan 18.02 ringer en man i Boden in till polisen och berättar att han har blivit rånad på sin bil. Mannen uppger att han har blivit både hotad och slagen. Efter misshandeln har rånaren satt sig i bilen och kört i riktning mot Luleå.

Ett flertal polispatruller rycker ut och enligt polisen ska man ha hittat bilen men sedan tappat siktet på den i höjd med Sunderbyn. Klockan 18:05 får polisen in ett larm om en bilbrand i Nordanträsk, strax utanför Sunderbyn i Luleå. Polisen åker dit och hittar bilen som står med fronten mot ett dike. Föraren har då lämnat platsen och elden slocknat.

En hundpatrull får upp spår kring bilen och två timmar senare grips en man i 25-årsåldern. Mannen är nu misstänkt för rån och bilen tagen i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.