Många giftaslystna på drop in-vigsel i Kiruna

Uppdaterad
Publicerad

Det var många par som tog chansen att gifta sig kyrkligt när Jukkasjärvi församling ordnade drop in-vigsel för första gången i Kiruna kyrka.

Vi tog rygg på Niklas Alanentalo och Elin Keisu som blev det historiska första paret.

Det var en gnistrande vinterdag med slösande sol  – som gjord för att göra något riktigt romantiskt. Och vad är väl mer romantiskt än en vigsel i kyrkan som en gång har utsetts till Sveriges mest omtyckta byggnad.

Mest rörd

Åtminstone fyra par hade redan efter en timme antingen redan hunnit gifta sig eller anmält att de ville slå till.

Men ingen var snabbare än Niklas Alanentalo och Elin Keisu som hade sett kyrkans annons för en vecka sedan. I klippet hör ni hur de resonerade inför beslutet att slå till och ni ser också vem av dem som var mest rörd framme vid altaret.

Dessutom berättar Lars Jarlemyr, präst vid Jukkasjärvi församling, om varför de ordnar drop in-vigslar och om vilka förberedelser man behöver göra för att kunna gifta sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.