Mardrömsnatt för Kalixfamilj – en nödraket sköts in i villan

Uppdaterad
Publicerad

En familj i en by utanför Kalix fick ett mardrömslikt uppvaknande natten till lördag.

Brandlarmet gick efter att någon hade skjutit en nödraket eller någon liknande brinnande projektil genom ett fönster.

Brandlarmet gick i gång vid halv två-tiden, natten till lördag, och enligt polisen var det alltså en brinnande projektil av något slag som skjutits eller kastats in genom ett fönster i villan utanför Kalix.

Det började brinna i villan, men när räddningstjänsten kom till platsen var branden redan släckt.

”En helt vanlig familj”

Enligt jourhavande förundersökningsledare Kjell Persson vid polisen i Norrbotten sköts eller kastades den brinnande projektilen in i ett rum där ett litet barn låg och sov, men ingen kom till skada.

– Vi rubricerar det här som mordbrand, men det finns ingen rimlig förklaring till varför det här har hänt. Det är så dumt, så omdömeslöst att det inte är sant, säger Kjell Persson.

Chockade

Han berättar att  familjen fortfarande är chockad över det som hänt.

– Det finns ingen hotbild mot någon i familjen. Det hela är mycket konstigt och i nuläget finns det heller ingen misstänkt, men vi tar gärna emot tips från allmänheten om någon känner till något om det här, säger Kjell Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.