Enligt Lapland Resorts marknadschef Christophe Risenius är det inte konstigt att skidåkare står och väntar på att liften ska öppna dagen efter en snöstorm. Foto: SVT

Marknadschefen på Lapland Resorts om liftkön: ”Klart folk är där och väntar”

Uppdaterad
Publicerad

Liftkön upp till Riksgränsens skidbackar ringlade lång på torsdagsmorgonen – vilket fick en fjällbesökare att reagera och vittna om trängsel.

– Det är klart det är folk som väntar på öppningen av liften dagen efter en snöstorm, säger Lapland Resorts marknadschef Christophe Risenius.

Trots rådande pandemi är det många som väljer att besöka fjällvärlden. I vanliga fall har Riksgränsens skidanläggning 600 bäddar, men på grund av pandemin har man dragit ner kapaciteten till 450 bäddar. Under påsk är 435 bäddar upptagna.

”Klart det är folk där och väntar”

På torsdagen kontaktade en person, som vill vara anonym, SVT för att larma om en lång och trång liftkö i Riksgränsen.

Marknadschefen på Lapland Resorts säger att det är normalt att det är kö till stolliften efter en snöstorm. Speciellt då skidåkarna är beroende av liften för att ta sig till skidbackarna.

– Öppnar man liften klockan nio är det klart att det är folk där och väntar. Det var dagen efter en snöstorm och det är påsk, säger Christophe Risenius, marknadschef.

Affischer om att hålla avstånd

Enligt honom var det kö endast en kort stund, precis när liften öppnade. Sedan köade runt 30 till 40 personer.

– Vi har information och affischer överallt om att hålla avstånd. Det blir också en längre kö när man ska hålla avstånd. Om kön i vanliga fall är 100 meter är den nu runt 150 meter.

Christophe Risenius säger även att det finns folk på plats för att se till att restriktionerna följs.

Ser ni inga problem med att det samlas så här mycket folk i en lång kö, speciellt när smittspridningen är fortsatt hög i länet?

– För oss är det viktigt att säkerställa att de håller avstånd och leverera en bra service. För mig är det logiskt att det blir så här. Alla vill upp så tidigt som möjligt, men sedan sprider man ju ut sig i området, säger Lapland Resorts marknadschef Christophe Risenius.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet