En maskinhall brinner utanför Piteå. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Maskinhall började brinna i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna på en vind i en maskinhall i Stridholm utanför Piteå under onsdagen. Räddningstjänsten arbetade för fullt med att släcka branden för att förhindra den från att sprida sig till en närliggande byggnad.

Larmet om branden inkom vid 19-tiden på onsdagen. Räddningstjänsten både från Piteå och Älvsbyn larmades ut till platsen.

Tidigt insåg styrkorna att de skulle behöva frilägga taket på maskinhallen för att få branden under kontroll. Insatsledaren Daniel Granberg meddelade även att det fanns en spridningsrisk.

– Tre meter från maskinhallen som brinner finns det en angränsande byggnad. Men än så länge brinner det bara på vinden.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med att branden startade.

Branden under kontroll

Och vid klockan 20.30 hade räddningstjänsten fått branden under kontroll.

– Räddningstjänsten håller på att kapa upp plåttaket för att komma åt branden i vinddelen. Man ser ibland att det kommer lågor genom plåten, sade vår reporter Jimmy Bäckström som var på plats vid branden.

Det är oklart vad som har startat branden, men polisen har varit på plats och upprättar en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Ingen fara för angränsande byggnader

Räddningstjänsten meddelade även att de behövde stanna kvar på platsen minst ett par timmar till.

– Det kommer att behövas någon form av efterbevakning inatt, säger Daniel Granberg.

Kommer byggnaden att brinna ner?

– Det är svårt att säga men vi har ingen sådan prognos. Det brinner inte så mycket så att angränsade byggnader är i någon fara i nuläget.

Efterbevakning hela natten

På torsdagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att två personer skött efterbevakningen av branden hela natten. Men de kunde senare lämna över ärendet till ägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.