Medaljer till Norrbotten på SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Norrbotten tog ett antal medaljer på SM-veckans näst sista dag i Helsingborg/Landskrona. Det handlar om både herrar och damer.

Både herrar och damer tog medalj i kanotpolo. Damer från KPF Isbrytarna tog brons och herrarna från samma klubb tog silverplatsen.

På herrsidan var det storfavoriten Linköping som tog hem segern men Luleå gjorde finalmatchen spännande- Lagen följdes åt 2 – 2 långt in i andra halvlek av matchen. Men i slutminuterna lyckades Linköping sätta in ledningsmålet då Luleå fått en av sina spelar utvisad i två minuter.

På damsidan vann Linköping före Skellefteå. Men Luleås resultat på tävlingarna ska ha varit det sämsta någonsin på SM. Klubben har tidigare alltid spelat till sig minst ett guld under de 16 SM som spelats hittills.

Fler resultat

Anna-Lena Bellqvist från Luleå AK tog silver i styrkelyft. Silver tog också Elin Strömblad från IF Boden och det på hinderbana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.