Foto: SVT

Migration och bostäder viktigt för Luleås socialdemokrater

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterade Socialdemokraterna i Luleå sitt nya valprogram. Och frågan är om det kommer att vända tappet av medlemmar förra året?

I Socialdemokraternas nya valprogram ligger fokus på välfärden, enligt partiet, med punkter som jämställdhet, integration, kultur och fritid, skola, äldreomsorg och trygghet, eftersom man anser att de största utmaningarna framåt är bostadsbyggandet och integrationen.

Och i slutet av valprogrammet poängterar Socialdemokraterna att man tar Metoo-kampanjen på största allvar.

– Vi har väl blivit medvetna av #metoo, av saker vi har trott att vi har varit duktiga på men vi har uppenbarligen brustit på ett antal områden som alla andra och vi behöver tänka ett varv till, säger Anders Öberg.

Sossar på is lockade nya medlemmar

Förra året tappade Socialdemokraterna i Luleå 108 medlemmar. Men nu skriver partiet i ett pressmeddelande att det går bra för socialdemokraterna i Luleå eftersom man skrivit in många nya medlemmar tack vare dörrknackning, ”sossar på stan” och ”sossar på is”.

– Många av dem som lämnar partiet gör det av ålder men till och med dagsdatum har vi skrivit in 70 nya medlemmar bara här i Luleå, säger Anders Öberg.

Men ni hade 916 medlemmar i Luleå i slutet av förra året efter ett tapp på 108 personer, hur många är ni nu?

– Det borde vara 950 minst, vi ser ju att vi fortsätter växa som parti, säger Anders Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.