En man i Östra Norrbotten åtalas för att upprepade gånger ha misshandlat sin sambo. Foto: Gorm Kallestad

Misshandlade rullstolsburen sambo – man åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En man hemmahörande i Östra Norrbotten åtalas för grov kvinnofridskränkning efter att han vid upprepade tillfällen ska ha misshandlat sin rullstolsburna sambo.

I en stämningsansökan som lämnats in till Haparanda tingsrätt framgår det att den åtalade mannen har slagit och armbågat sin rullstolsburna sambo så hårt att hon föll ur rullstolen. När hon låg ner ska den misstänkta mannen ha sparkat henne mot revbenen och brutit i hennes fingrar. Detta ska ha inträffat den 11 mars.

Vid ett annat tillfälle, den 20 augusti 2017, ska mannen ha slagit kvinnan i ansiktet med knuten hand inne i en personbil. Den 22 juli ska mannen även ha slagit kvinnan i ansiktet och knuffat henne i marken i deras gemensamma bostad så illa att hon skadat sin ena fot och knä.

Vid två andra tillfällen ska mannen ha utdelat slag och hotat kvinnan genom att måtta ett slag med en stekpanna mot hennes huvud.

Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.