Man i Kiruna greps misstänkta för brott mot sexköpslagen. Foto: SVT/arkiv

Man i Kiruna gripen för brott mot sexköpslagen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att polisen i Kiruna bedrivit spaning gällande sexköp är en man misstänkt för brott mot sexköpslagen. Mannen är misstänkt för försök till sexköp och för köp av sexuell tjänst.

Polisen i Kiruna har under en tid haft indikationer om misstanke om köp av sexuella tjänster i Kiruna. Det har inneburit att polisen genomfört både inre och yttre spaning som gjort att man kunnat ingripa mot brottet.

Enligt vad polisen först uppgav greps två män under söndagskvällen misstänkta för brott mot sexköpslagen. Det har därefter framkommit att det handlar om en och samma man som är misstänkt för försök till sexköp samt för köp av sexuell tjänst.

– Polisen har under ett par års tid jobbat med att utbilda personalen i att kunna upptäcka och ingripa mot sexhandel, säger Tobias Anttila som är jourhavande undersökningsledare .

Polisen har genomfört förhör med mannen samt den kvinna som sålt sex. Kvinnan har också erbjudits stöd och hjälp.

Tobias Anttila a säger att kvinnan är från annat land men att man inte i nuläget kunna konstatera om det rör sig om människohandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.