En man som sitter häktad misstänkt för medhjälp till mord efter dödskjutningen på Notviken får nu nya brottsmisstankar mot sig. Foto: SVT Grafik

Misstänkt begärs häktad för ytterligare brott – ska ha rånat kvinnan innan mordet i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Brottsmisstankarna mot den 33-åriga mannen som sitter häktad misstänkt för medhjälp till mord på en kvinna i 25-årsåldern på Notviken i Luleå utökas. Han misstänks nu för narkotikabrott i samband med gripandet – och för att ha rånat den mördade kvinnan i mars i hennes hem.

– Det är ett personrån mot den nu avlidne målsägande, säger Jonas Fjellström.

Den 33-åriga mannen är hemmahörande i Stockholmsområdet men har den senaste tiden vistats i Luleå. Tillsammans med tre andra män sitter han nu häktad misstänkt för inblandning i mordet på en kvinna på Notviken i Luleå.

Misstänks för rån mot kvinnan

Dödsskjutningen i Luleå

Kvinnan ska ha skjutits med flera skott och den 33-åriga mannen misstänkt för medhjälp till mord. Nu utökas även brottsmisstankar och rör rån mot den nu döda kvinnan.

– Som jag har förstått det har inga pengar tillgripits utan det är egendom av olika slag, säger åklagare Jonas Fjellström.

33-åringen nekar till misstankar om medhjälp till mord och rån. Han erkänner däremot narkotikabrottet som enligt åklagaren bland annat ska handla om mellan halvkilo och ett kilo cannabis

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Luleå

Mer i ämnet