I videon ovan kan du se bilder från platsen där det misstänkta mordet ska ha skett, enligt uppgifter till SVT Norrbotten. Foto: SVT/Viktor Lundmark

Mordmisstänkta släppta på fri fot: ”Misstankegraden sjönk”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett misstänkt mord i Arvidsjaur i Norrbotten. Två personer greps först och anhölls sedan av åklagare. Men efter förhör är båda försatta på fri fot.

Polisen fick vid 12.00-tiden på torsdagen samtal om att en avliden person hittats i Arvidsjaurs kommun. När polispatrullen kom tilll platsen väcktes misstankar om att ett brott kan ligga bakom dödsfallet.

Den avlidna personen är inte hemmahörande i Arvidsjaurs kommun. Anhöriga är underrättade.

Två personer släppta på fri fot

Två personer blev först gripna och sedan anhållna misstänkta för mord. Men vid 15.00-tiden på fredagen släpptes de efter förhör.

– Misstankegraden sjönk och det fanns inte längre anhållningsskäl, säger åklagaren Anna Väppling.

En rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras på måndag.

Stort polispådrag vid naturreservat

Personer som bor i Storberg, som ligger i närheten av Vittjåkk-Akkanålke naturreservat, uppger till SVT Norrbotten att det var ett stort polispådrag i området under hela torsdagen. Till exempel syntes en polishelikopter och flera bilar.

Naturreservatet ligger några mil utanför centrala Arvidsjaur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.