De tre personer som sitter häktade är hemmahörande i Kiruna och har suttit häktade sedan början av augusti. De är häktade på sannolika skäl inblandade i försvinnandet. Foto: SVT

Misstänkt mord i Kiruna: Åklagaren får förlängd åtalstid

Uppdaterad
Publicerad

På åklagarens begäran har Gällivare tingsrätt under fredagen beslutat att åtalstiden för de tre män som misstänks för mordet i Kiruna har förlängts. Tidsfristen går nu ut den 12 september klockan 11:00.

–  De tre personer som tidigare häktats misstänkta för mord och brott mot griftefriden är fortfarande på sannolika skäl misstänkta för dessa brott. Åtalsfristen avseende samtliga misstänkta har på åklagarens begäran förlängts till den 12 september 2019 klockan 11. Anledningen till förlängningen är att utredningen inte hinner slutföras innan den tidigare utsatta åtalstiden löper ut, berättar kammaråklagare Henrik Wallin vid Åklagarkammaren i Luleå.

Tre män häktade på sannolika skäl

De tre personer som sitter häktade är 28, 37 och 38 år. Samtliga män är hemmahörande i Kiruna och har suttit häktade sedan början av augusti häktade på sannolika skäl inblandade i försvinnandet.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

Brottsrubriceringen är i dagsläget mord och brott mot griftefriden, där två av männen har erkänt brott mot griftefriden. Kroppen påträffades av polisen i Parakka, Kiruna och enligt uppgifter ska kroppen ha hittats nedgrävd i en myr. Men det är något som åklagaren Anna Bergström inte har velat kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Kiruna – kropp hittad i Parakka

Mer i ämnet