Polisens utredningsarbete fortsätter efter det misstänkta mordet i Pajala kommun. Två personer är misstänkta för brottet. Foto: Thommy Johansson/SVT

Misstänkt mord i Pajala – en man och en kvinna anhållna

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags fick SOS in ett larm om brand i terrängen utanför Pajala. I dag meddelar polisen att en avliden person anträffades vid brandplatsen och man har nu inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mord och mordbrand. En man och en kvinna har anhållits.

Det var i tisdags kväll den 29 juni som larmet om branden norr om Pajala kom in. SVT pratade med räddningstjänstens inre befäl  då och de initiala uppgifterna var att ”ris och mossa i storleken av en halv fotbollsplan” fattat eld.

Sedan dess har det varit tyst kring ärendet men nu går polisen ut med uppgifterna att en person anträffades avliden vid platsen.

”Under onsdagskvällen greps två personer, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern, misstänkta för brotten. De anhölls senare av åklagare på sannolika skäl misstänkta för mord och mordbrand” skriver polisen på sin hemsida.

Ska höra fler

En teknisk undersökning har genomförts på platsen, förhör har hållits och fler kommer att hållas under torsdagen.

– Kroppen har skickats till rättsmedicin i Umeå och vi fortsätter utredningsarbetet, säger Per-Anders Heikkilä, grova brott i Norrbotten, till SVT.

Åklagare Erika Westerstrand leder förundersökningen och senast på lördag klockan 12 behöver hon fatta beslut om de anhållna personerna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.