Man anhållen för grov misshandel i Luleå – bostad avspärrad

Uppdaterad
Publicerad

En man greps i Luleå på måndagen misstänkt för mordförsök. Nu har mannen anhållits men ärendet är omrubricerat till grov misshandel. Brottsoffret vårdas på sjukhus.

Det var strax efter klockan 20.00 på söndagskvällen som polisen fick in ett larm om en skadad man. När polisen var på plats visade det sig mannens skador tyder på att han blivit utsatt för brott, men han var vaken och gick att prata med.

Bostaden där detta misstänks ha skett har spärrats av för teknisk undersökning och polisen arbetar med initiala utredningsåtgärder.

Initialt inleddes förundersökning gällande försök till mord och mannen greps under måndagen. När SVT pratar med polisen vid 17-tiden meddelar de att mannen har anhållits av åklagare. Däremot har brottsrubriceringen ändrats till grov misshandel.

Polisen bedömer att det handlar om en isolerad händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.