Bilden är en genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Man anhållen misstänkt för mordförsök i Råneå

Uppdaterad
Publicerad

En man sitter anhållen misstänkt för mordförsök på en annan man i Råneå. Offret vårdas för allvarliga skador på Sunderby sjukhus.

Det var under tisdag eftermiddag som polisen fick in ett samtal om ett bråk på en adress i Råneå utanför Luleå. När de väl kom fram till platsen hittade de en skadad man som fördes till sjukvården.

”Allvarliga skador”

Kort därefter kunde polisen även gripa en misstänkt man. Åklagare beslutade senare att anhålla mannen som är misstänkt för försök till mord eller dråp, alternativt för grov misshandel.

– Det är en man i 27-årsåldern som är anhållen på sannolika skäl för försök till mord. Det är en man i 30-årsåldern som vårdas för allvarliga skador på Sundeby sjukhus. Vi har i nuläget inte kunnat genomföra några förhör med han, säger Per-Andersson Heikkilä, chef för grova brott i Norrbotten.

Hur skadades mannen?

– Vi går inte in på skadorna. Det får utredningen visa när vi håller förhör.

Dörrknackning och förhör

Polisen har spärrat av brottsplatsen och håller på med en teknisk undersökning.

– Vi kommer även genomföra förhör med eventuella vittnen och även den misstänkte kommer höras tillsammans med sin advokat, säger Per-Andersson Heikkilä och tillägger att de även knackar dörr i området för att förhoppningsvis få in iakttagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.