Foto: Anna Sunna/SVT.

Misstänkta bombmannen släpps fri i väntan på dom

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps i samband med att ett misstänkt bombföremål hittades i Haparanda i slutet av maj släpptes under onsdagen.

Mannen häktades den första juni men idag, onsdag, beslöt alltså Haparanda tingsrätt att han skulle försättas på fri fot, rapporterar Norr media.

Detta i samband med att rättegången hölls i Kalix tingsrätt.

Mannen greps i samband med polisens landsomfattade och särskilda insats Operation rimfrost mot gängkriminalitet. Detta efter att man hittat ett bombliknande föremål i en förrådsbyggnad i centrala Haparanda.

Den åtalade mannen ska vara nöjd med hur rättegången gått, säger hans försvarare Andreas Sakko som i övrigt inte ville kommentera något mer.

Däremot säger han till Norr media att rättsväsendet har varit för låst vid hans klient då den nysläppta mannen var med på en lista över potentiella förbrytare.

Åklagare Erika Westerstrand å andra sidan, säger att mannen lämnat väskan med bomben i garaget och att det därmed är styrkt att han agerat grovt oaktsamt.

Dom i fallet kommer den 14 augusti.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer