Frisören Ibrahim klipper riskgrupper i skåpbil: ”En mobil hårstudio”

Uppdaterad
Publicerad

Frisören Ibrahim Mohammed i Luleå startade en mobil hårstudio när coronapandemin slog till. Nu reser han runt och klipper människor som tillhör riskgrupperna.

På en gata på Örnäset i Luleå står Alf Norberg och väntar på Ibrahim Mohammed och hans mobila hårklippningsstudio. I en omgjord skåpbil klipper Ibrahim sina kunder. Orsaken är att kundunderlaget i hårstudion inne i staden minskade på grund av coronapandemin.

– Det här är service. Och särskilt för en 77-årig gubbe som jag som har ont i foten också. Först blev jag förvånad och sedan tacksamt förvånad. Jag behöver ju inte ens fara ned på stan ens en gång, säger Alf Norberg och ler glatt.

Coronaviruset i Norrbotten

Förfrågningar

– Vi fick frågor om vi kunde åka hem till folk och klippa dom. Sedan tog det bara två veckor att ordna bilen, berättar Ibrahim Mohammed.

– Det är bara att ge pojkarna beröm som till och med ordnar för oss, riskgubbar, skrattar Alf Norberg när han sitter i den ombyggda skåpbilen och blir friserad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet