En tredje man begärs häktad för mord i Boden. Foto: SVT

Mordet i Boden: En tredje man begärs häktad

Uppdaterad
Publicerad
Ytterligare en man begärs häktad misstänkt för mord i Boden. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks på sannolika skäl för mord på en 19-åring vid järnvägsstation i Boden. Han är den tredje personen som kan bli häktad i ärendet.

– Jag har begärt honom häktad eftersom det finns risk för att han på fri fot fortsätter sin brottsliga verksamhet, säger kammaråklagare Jonas Fjellström.

Häktningen kommer att ske under fredag eftermiddag vid Luleå tingsrätt.

Två män häktade sedan tidigare

Sedan tidigare sitter två män i 20-årsåldern häktade  på sannolika skäl misstänkt för mord och enligt åklagaren finns det i dagsläget inget som tyder på att någon ytterligare person varit inblandad i gärningen.

Särskilda häktningsskäl

Ytterligare häktningsskäl är enligt åklagaren skulle kunna försvåra utredningen, avvika eller på annat sätt undandra sig straff.

– Det finns dessutom så kallade särskilda häktningsskäl, då straffet för det brott han är misstänkt för är minst två år i fängelse.

Det grova våldsbrottet som ledde till 19-åringens död inträffade på eftermiddagen den 19 december vid järnvägsstationen i Boden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

19-åring mördad i Boden

Mer i ämnet