Mordförsöket i Råneå – 27-åring häktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för försök till mord i Råneå häktas. Beslutet fattades vid Luleå tingrätt på torsdagseftermiddagen. Målsägaren, en man i 30-årsåldern, vårdas fortfarande för allvarliga skador.

Det var i tisdags som polis larmades ut till en adress i Råneå. En man i 30-årsåldern påträffades allvarligt skadad och fördes till sjukvården.

Kort därefter grep polisen en 27-årig man som senare anhölls misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel.

När häktningsframställan skickades in till tingrätten begärde åklagaren mannen häktad på den grövre brottsrubriceringen och vid 14:30-tiden i dag (torsdag) fattade tingsrätten beslut att häkta mannen misstänkt för försök till mord.

– Han misstänks på sannolika skäl och jag har fått 14 dagar på mig att väcka åtal, säger kammaråklagare Kristin Andersson till SVT.

Hur mår målsägaren i dag?

– Han vårdas fortfarande och läget är allvarligt.

27-åringen häktas då han bedöms försvåra utredningen om han försätts på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.