Foto: SVT

Mordmisstänkte Gällivarebon häktad i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Den 27-årige man som tidigare greps misstänkt för mordet på en 36-årig man i Malmberget den 21:a juli häktades i fredags av tingsrätten i Gävle, misstänkt för grovt narkotikabrott och vapenbrott.

Totalt greps fyra män mellan 27 och 38 år vid tillslaget, två av dem har anknytning till Norrbotten och två till Gävle.

Inledningsvis greps två av männen i en bil utanför järnvägsstationen i Gävle, vilket sedan ledde polisen vidare till en lägenhet i stadsdelen Bomhus. Där greps ytterligare två män.

36-åring hittad död i Malmberget

I samband med tillslaget i lägenheten fann polisen en större mängd narkotika och ett vapen. Samtliga häktades i fredags vid Gävle tingsrätt och åtal ska vara väckt senast den 28 aug.

– Det är just nu ett känsligt utredningsläge så det här är de enda uppgifter vi kan gå ut med i dagsläget, säger kammaråklagare Peter Hellsing till SVT Nyheter Gävleborg.

Han vill inte heller svara på frågan om gripandet av de fyra männen skedde efter spaning och aktivt polisarbete, eller om det var slumpen som ledde fram till gripandet och beslagen av narkotika och vapen.

27-åringen släpptes efter förhör om mordet i Gällivare den 1 augusti, men misstankarna mot honom kvarstår, enligt Lars Öberg på Polisen i Norrbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

36-åring hittad död i Malmberget

Mer i ämnet