Med håv och naken överkropp går det kanske bättre Foto: SVT/Linda Jones

Stort intresse inför årets mygg-VM

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det dags för den andra omgången av ett inofficiellt mygg-VM i Övertorneå. I år blir jakttiden en kvart kortare.

Förra året var det premiär för världens mest troligt första mygg-VM. Idéen föddes efter att Övertorneå kommun inte fick något tillstånd att bekämpa myggen med biologiska bekämpningsmedel. Enligt arrangörerna blev det hela en succé och nu förbereder man för en andra omgång av tävlingen.

– Vi kör i stort sett likadant som förra. Men i år kortar vi ned tiden med femton minuter från en halvtimme. Det blev lite långt förra året. Man får fram en vinnare på en kvart. Det är som onödigt med längre, säger arrangören David Uutisalo.

Myggplåga i Övertorneå

Förhandsanmälningar

När SVT Norrbotten når arrangören David Uutisalo håller han på att göra i ordning inför tävlingen nu på lördag. I år har intresset för att delta varit mycket större än förra året.

– Det är faktiskt folk som har mejlat och velat förhandsanmäla sig. Fast vi inte kör med sånt, utan man får komma hit. Sedan är det mycket prat om det i Övertorneå också, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Myggplåga i Övertorneå

Mer i ämnet