Foto: SVT

Nåiden bygger i Kiruna för 241 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Det blir byggbolaget Nåiden som får uppdraget att bygga 62 lägenheter för Kirunabostäder på Kvarter 1 i Kirunas nya centrum. Avtalet offentliggörs på en presskonferens under torsdagen.

Det har hållits hemligt vilken entreprenör som har vunnit avtalet för de första bostäderna som byggs i Kirunas nya centrum. Det skulle bli känt på dagens presskonferens. Kiruna-Tidningen avslöjar dock att det är Nåiden Bygg AB från Luleå som ska bygga.

Kvarteret ska innehålla bostäder, restauranger, caféer, butiker och kontor och ligger precis intill det nya Stadshuset som blir klart i höst.

De 62 lägenheterna och drygt 3 600 kvadratmeter kommersiella lokaler beräknas vara inflyttningsklara år 2020.

Kirunabostäder har haft svårt att få in rimliga anbud vid det tidigare byggprojektet på gamla skjutbaneområdet. Den här gången fick man in två bud som båda ligger nära varandra.

– Det tolkar vi som att priset ligger på rätt nivå och det ligger dessutom inom vår projektbudget, säger Tomas Stålnacke, huvudprojektledare i stadomvandlingsfrågor till Kiruna-Tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.