Foto: Randi Gitz / SVT

Naken man simmade runt på badhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i Luleå ville ta sitt kvällsbad utan badkläder och hoppade i naken i Pontusbadets simbassäng. Mannen är nu misstänkt för sexuellt ofredande.

Det var vid 19:14 på onsdagen som polisen i Norrbotten fick in ett samtal om att en man simmade runt utan kläder inne på Pontusbadet i Luleå. En polispatrull kallades till platsen för att kontrollera situationen.

– Mannen är nu frihetsberövad och man har tagit med honom till polisstationen för att få veta mer om omständigheterna, sa Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen på tisdagskvällen.

Misstänkt för sexuellt ofredande

Till en början var mannen misstänkt för ofredande och förargelseväckande beteende. Men nu har han istället blivit misstänkt för sexuellt ofredande.

Det finns inga uppgifter om varför mannen valde att ta av sig sina badkläder.

– Det framgick inte direkt, men han ville helt enkelt bada naken. Han hade vägrat komma upp när polisen kom dit för han ville fortsätta bada naken, men efter ett tag kom han upp, säger Niklas Larsson, förundersökningsledare hos polisen.

Gästerna kände obehag

Gästerna på badhuset ska ha tyckt att händelsen var obehaglig.

Enligt polisen var mannen inte påverkad av alkohol eller droger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.